Když míjíte stánky na koupalištích, jistě vás naláká i vůně čerstvých langošů. Křupavé langoše jsou na domácí přípravu velmi snadné. Vyzkoušejte tento recept a máte netradiční pohoštění pro hosty. Určitě si je zamilují více než obvyklé jednohubky.
Ingredience (4 x porce)
Na těsto
Na hotový langoš
Postup přípravy
Připravíme si kvásek. Do mísy rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr, lžíci mouky a vlažné mléko. Rozšleháme metličkou, aby se ke kvasnicím dostalo co nejvíce vzduchu. Necháme na teplém místě vykynout asi 10 minut.
Do větší mísy prosejeme mouku se solí, přidáme vejce a vykynutý kvásek.
Vypracujeme těsto a necháme kynout alespoň hodinu. Správně vypracované těsto nelepí na prsty.
Po vykynutí rozdělíme na menší bochánky a postupně vytahujeme okraje. Těsto na langoš by mělo mít velmi tenký střed a tlusté okraje. Můžete i postupně vyhazovat na kloubech ruky, na zatnuté pěsti.
Rozehřejeme si olej v pánvičce a smažíme langoš z obou stran. Hotový necháme na ubrousku okapat a připravíme si česnekový nátěr.
Prolisujeme česnek do skleničky, přilijeme olivový olej, přidáme sůl. Promícháme a trochu promačkáme. Silikonovým štětečkem natíráme na langoš. Sypeme strouhaným sýrem a přidáme kečup.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 486.54 kcal |
Protein: 16.96 g |
Sacharidy: 60.30 g |
z toho cukr: 4.31 g |
Tuk: 18.31 g |
z toho nas. MK: 4.54 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1405-domaci-langose