Langoše kynuté přes noc

Langoše jsou poměrně časově náročné, musíte myslet na to, že mezi zamícháním těsta a jeho důkladným vymísením je ještě alespoň dvouhodinová doba na nakynutí. Přípravu si značně usnadníte, když langoše rychle zamícháte (cca 5 minut přípravy) a vše dáte do lednice. Nakynou za několik hodin. Pak jen vytáhnete, vytvarujete a za chvíli smažíte. Často si je tímto způsobem připravujeme ráno a večer nás čeká dobrota.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve smícháme droždí s moukou. Následně přidáme cukr a sůl. Důkladně promícháme a propracujeme s mlékem.
2.
Těsto by mělo být mírně lepivé, ale ne příliš.
3.
Dáme pod utěrku do lednice a necháme kynout přes noc nebo přes celý den.
4.
Vytáhneme na pomoučený vál a nejprve vytvarujeme široké placky. Necháme pod utěrkou 15 minut.
5.
Poté vytvarujeme langoše, vytahujeme od středu nebo si pomáháme vyhazováním na kloubech ruky. Střed bude tenký, okraje silnější. Znovu necháme 15 minut.
6.
Následně smažíme z obou stran. Potíráme česnekem rozetřeným v oleji a soli a sypeme sýrem. Ochutit můžeme i kečupem. Dobrá je i sladká varianta se skořicí a zakysanou smetanou.

Od: Ráďa 78, 18.11.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
15 min vaření
12 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
229.48 kcal
Protein
6.86 g
Sacharidy
z toho cukr
40.47 g
3.46 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.43 g
0.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama