Langoše kynuté přes noc

Langoše jsou poměrně časově náročné, musíte myslet na to, že mezi zamícháním těsta a jeho důkladným vymísením je ještě alespoň dvouhodinová doba na nakynutí. Přípravu si značně usnadníte, když langoše rychle zamícháte (cca 5 minut přípravy) a vše dáte do lednice. Nakynou za několik hodin. Pak jen vytáhnete, vytvarujete a za chvíli smažíte. Často si je tímto způsobem připravujeme ráno a večer nás čeká dobrota.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve smícháme droždí s moukou. Následně přidáme cukr a sůl. Důkladně promícháme a propracujeme s mlékem.
  2. Těsto by mělo být mírně lepivé, ale ne příliš.
  3. Dáme pod utěrku do lednice a necháme kynout přes noc nebo přes celý den.
  4. Vytáhneme na pomoučený vál a nejprve vytvarujeme široké placky. Necháme pod utěrkou 15 minut.
  5. Poté vytvarujeme langoše, vytahujeme od středu nebo si pomáháme vyhazováním na kloubech ruky. Střed bude tenký, okraje silnější. Znovu necháme 15 minut.
  6. Následně smažíme z obou stran. Potíráme česnekem rozetřeným v oleji a soli a sypeme sýrem. Ochutit můžeme i kečupem. Dobrá je i sladká varianta se skořicí a zakysanou smetanou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 229.48 kcal | Protein: 6.86 g | Sacharidy: 40.47 g | z toho cukr: 3.46 g | Tuk: 3.43 g | z toho nas. MK: 0.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2871-langose-kynute-pres-noc