Mini langoše se zakysanou smetanou

  • Přidat foto

Langoše jsou velmi oblíbené jídlo, hlavně v období léta. Já je dělám jako rychlou večeři a nebo chuťovku třeba k pivu a vínu.

Ingredience

Dip

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si uděláme kvásek. Do teplého mléka dáme cukr, necháme rozpustit a přidáme rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek asi pět minut.
2.
Do mísy si dáme moukou, sůl a hotový kvásek. Těsto můžeme vypracovat ručně a nebo hnětačem. Hotové těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Mezi tím si připravíme dip.
3.
Kysanou smetanu, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek. Dáme vychladit do lednice.
4.
Hotové těsto si na pomoučeném vále vyválíme na tloušťku dva centimetry. Vykrajujeme širší sklenicí kolečka, která necháme ještě deset minut vykynout.
5.
V pánvi si rozpálíme olej a nakynutá kolečka si v rukách ještě vytáhneme do stran a smažíme v oleji do zlatova.
6.
Hotové langoše potřeme dipem a posypeme strouhaným sýrem.

Od: Petuler, 8.4.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
20 min vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, chuťovky

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
665.89 kcal
Protein
28.09 g
Sacharidy
z toho cukr
81.56 g
9.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.26 g
13.14 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.