Mini langoše se zakysanou smetanou

Langoše jsou velmi oblíbené jídlo, hlavně v období léta. Já je dělám jako rychlou večeři a nebo chuťovku třeba k pivu a vínu.

Ingredience (5 x porce)

Dip

Na posypání

Postup přípravy

  1. Nejprve si uděláme kvásek. Do teplého mléka dáme cukr, necháme rozpustit a přidáme rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek asi pět minut.
  2. Do mísy si dáme moukou, sůl a hotový kvásek. Těsto můžeme vypracovat ručně a nebo hnětačem. Hotové těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Mezi tím si připravíme dip.
  3. Kysanou smetanu, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek. Dáme vychladit do lednice.
  4. Hotové těsto si na pomoučeném vále vyválíme na tloušťku dva centimetry. Vykrajujeme širší sklenicí kolečka, která necháme ještě deset minut vykynout.
  5. V pánvi si rozpálíme olej a nakynutá kolečka si v rukách ještě vytáhneme do stran a smažíme v oleji do zlatova.
  6. Hotové langoše potřeme dipem a posypeme strouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 777.73 kcal | Protein: 25.94 g | Sacharidy: 82.50 g | z toho cukr: 7.15 g | Tuk: 36.66 g | z toho nas. MK: 19.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2533-mini-langose-se-zakysanou-smetanou