Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče jsou tradiční slané pečivo, které se vyznačuje nadýchanou strukturou a lahodnou chutí díky škvarkům. Toto pečivo je oblíbené nejen jako svačina, ale i jako skvělý doplněk k polévkám či pivnímu posezení. Díky kynutému těstu jsou pagáče krásně vláčné a voňavé.

Reklama

Ingredience

Na náplň

Množství na
+
  kusů

Postup přípravy

1.
Připravíme kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít.
2.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, změklé máslo, vejce a kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Necháme kynout 45 minut.
3.
Škvarky promícháme s mletou paprikou a solí.
4.
Vykynuté těsto rozválíme, potřeme škvarkovou směsí a překládáme jako listové těsto. Tento krok opakujeme 2x po 20 minutách.
5.
Těsto rozválíme na tloušťku cca 1,5 cm a vykrajujeme kolečka. Necháme ještě 15 minut kynout.
6.
Potřeme rozšlehaným vejcem, dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut dozlatova.
7.
Pro ještě lepší chuť můžeme na pagáče před pečením posypat hrubou solí nebo kmínem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 26.4.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × kusů
Energetická hodnota
220.95 kcal
Protein
5.42 g
Sacharidy
z toho cukr
19.27 g
0.94 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.09 g
6.04 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama