Škvarkové pagáče
Škvarkové pagáče jsou tradiční slané pečivo, které se vyznačuje nadýchanou strukturou a lahodnou chutí díky škvarkům. Toto pečivo je oblíbené nejen jako svačina, ale i jako skvělý doplněk k polévkám či pivnímu posezení. Díky kynutému těstu jsou pagáče krásně vláčné a voňavé.
Reklama
Postup přípravy
1.
Připravíme kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít.
2.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, změklé máslo, vejce a kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Necháme kynout 45 minut.
3.
Škvarky promícháme s mletou paprikou a solí.
4.
Vykynuté těsto rozválíme, potřeme škvarkovou směsí a překládáme jako listové těsto. Tento krok opakujeme 2x po 20 minutách.
5.
Těsto rozválíme na tloušťku cca 1,5 cm a vykrajujeme kolečka. Necháme ještě 15 minut kynout.
6.
Potřeme rozšlehaným vejcem, dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut dozlatova.
7.
Pro ještě lepší chuť můžeme na pagáče před pečením posypat hrubou solí nebo kmínem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × kusů |
Energetická hodnota |
220.95 kcal |
Protein |
5.42 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.27 g
0.94 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.09 g
6.04 g
|
Reklama
Reklama