Škvarkové pagáče jsou tradiční slané pečivo, které se vyznačuje nadýchanou strukturou a lahodnou chutí díky škvarkům. Toto pečivo je oblíbené nejen jako svačina, ale i jako skvělý doplněk k polévkám či pivnímu posezení. Díky kynutému těstu jsou pagáče krásně vláčné a voňavé.
Ingredience (20 x kusů)
Na náplň
Postup přípravy
Připravíme kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, změklé máslo, vejce a kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Necháme kynout 45 minut.
Škvarky promícháme s mletou paprikou a solí.
Vykynuté těsto rozválíme, potřeme škvarkovou směsí a překládáme jako listové těsto. Tento krok opakujeme 2x po 20 minutách.
Těsto rozválíme na tloušťku cca 1,5 cm a vykrajujeme kolečka. Necháme ještě 15 minut kynout.
Potřeme rozšlehaným vejcem, dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut dozlatova.
Pro ještě lepší chuť můžeme na pagáče před pečením posypat hrubou solí nebo kmínem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x kusů)
Energ. hodnota: 220.95 kcal |
Protein: 5.42 g |
Sacharidy: 19.27 g |
z toho cukr: 0.94 g |
Tuk: 13.09 g |
z toho nas. MK: 6.04 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4522-skvarkove-pagace