Chačapuri

Navštívíte-li Gruzii, přivítají vás tamní obyvatelé chlebovou plackou naplněnou sýrem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept i doma.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do hrníčku rozdrobíme droždí. Přelijeme trochou vlažného mléka, rozmícháme a necháme vzejít kvásek. V kynoucí míse smícháme mouku, sůl, vejce a rozpuštěné máslo.
2.
Vzešlý kvásek přidáme do mouky a robotem prohněteme. Vznikne hladké těsto, které necháme hodinu na teplém místě nakynout.
3.
Do mísy rozdrobíme balkánský sýr a nakrájíme mozzarellu. Dvě lžíce másla nakrájíme na kousíčky a přimícháme k sýrům.
4.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. První dva rozválíme do placky. Na jeden díl rozložíme polovinu množství sýrové náplně a překryjeme druhou plackou. Okraje přimáčkneme k sobě a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 – 15 minut na 220 °C.
5.
Tip: Před pečením můžeme potřít rozšlehaným žloutkem s mlékem. Placky získají hezčí vzhled.

Od: Sarrien, 24.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Kategorie: přílohy, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
887.31 kcal
Protein
33.22 g
Sacharidy
z toho cukr
94.89 g
4.63 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
41.48 g
24.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.