Chačapuri

Navštívíte-li Gruzii, přivítají vás tamní obyvatelé chlebovou plackou naplněnou sýrem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept i doma.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Do hrníčku rozdrobíme droždí. Přelijeme trochou vlažného mléka, rozmícháme a necháme vzejít kvásek. V kynoucí míse smícháme mouku, sůl, vejce a rozpuštěné máslo.
  2. Vzešlý kvásek přidáme do mouky a robotem prohněteme. Vznikne hladké těsto, které necháme hodinu na teplém místě nakynout.
  3. Do mísy rozdrobíme balkánský sýr a nakrájíme mozzarellu. Dvě lžíce másla nakrájíme na kousíčky a přimícháme k sýrům.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. První dva rozválíme do placky. Na jeden díl rozložíme polovinu množství sýrové náplně a překryjeme druhou plackou. Okraje přimáčkneme k sobě a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 – 15 minut na 220 °C.
  5. Tip: Před pečením můžeme potřít rozšlehaným žloutkem s mlékem. Placky získají hezčí vzhled.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 940.56 kcal | Protein: 41.36 g | Sacharidy: 96.00 g | z toho cukr: 3.23 g | Tuk: 40.85 g | z toho nas. MK: 24.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1790-chacapuri