Sýrové pagáče jsou nadýchané, voňavé a jemně vrstvené pečivo, které se skvěle hodí jako slané pohoštění nebo příloha k polévkám a omáčkám. Díky sýru mají bohatou chuť a rozplývají se na jazyku.
Ingredience (20 x kusů)
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a nastrouhaný sýr.
Do vlažné zakysané smetany zamícháme cukr a droždí, necháme pár minut aktivovat.
Máslo nakrájíme na menší kousky a přidáme do mouky.
Přidáme vejce a kvásek ze smetany s droždím a vypracujeme hladké těsto.
Přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca 1 hodinu na teplém místě.
Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku 1,5 cm a přehneme na třetiny, poté znovu rozválíme. Tento postup zopakujeme 2× pro lepší vrstvení.
Nakonec rozválíme na tloušťku cca 1,5 cm a vykrajujeme pagáče pomocí skleničky nebo kulaté formičky.
Pagáče přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Potřeme je rozšlehaným žloutkem a můžeme posypat semínky nebo kmínem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x kusů)
Energ. hodnota: 234.51 kcal |
Protein: 6.41 g |
Sacharidy: 19.23 g |
z toho cukr: 0.74 g |
Tuk: 14.36 g |
z toho nas. MK: 8.62 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4534-syrove-pagace