Sýrové pagáče

Sýrové pagáče jsou nadýchané, voňavé a jemně vrstvené pečivo, které se skvěle hodí jako slané pohoštění nebo příloha k polévkám a omáčkám. Díky sýru mají bohatou chuť a rozplývají se na jazyku.

Ingredience (20 x kusů)

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a nastrouhaný sýr.
  2. Do vlažné zakysané smetany zamícháme cukr a droždí, necháme pár minut aktivovat.
  3. Máslo nakrájíme na menší kousky a přidáme do mouky.
  4. Přidáme vejce a kvásek ze smetany s droždím a vypracujeme hladké těsto.
  5. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca 1 hodinu na teplém místě.
  6. Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku 1,5 cm a přehneme na třetiny, poté znovu rozválíme. Tento postup zopakujeme 2× pro lepší vrstvení.
  7. Nakonec rozválíme na tloušťku cca 1,5 cm a vykrajujeme pagáče pomocí skleničky nebo kulaté formičky.
  8. Pagáče přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
  9. Potřeme je rozšlehaným žloutkem a můžeme posypat semínky nebo kmínem.
  10. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20 minut, dokud nejsou zlatavé. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x kusů)

Energ. hodnota: 234.51 kcal | Protein: 6.41 g | Sacharidy: 19.23 g | z toho cukr: 0.74 g | Tuk: 14.36 g | z toho nas. MK: 8.62 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4534-syrove-pagace