Fazolová polévka s chorizem

Fazolová polévka s chorizem je tradiční polévka z latinskoamerické kuchyně, která obsahuje fazole, chorizo a různé zeleniny a bylinky. Recept může být různorodý a měnit se podle regionu, ale některé základní ingredience jsou stejné.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole namočíme přes noc do vody a necháme do druhého dne odležet. Druhý den slijeme vodu, přidáme čerstvou a vaříme do změknutí. Po uvaření odstavíme i s vodou.
2.
V dalším hrnci rozehřejeme olej, vsypeme očištěný, nakrájený pórek společně s nakrájeným chorizem a restujeme.
3.
Zaprášíme moukou, vytvoříme jíšku a rozředíme ji vývarem s fazolemi. Přivedeme k varu a zhruba 10 minut provaříme. Můžeme přidat zeleninový bujón.
4.
Vložíme rajčata, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, tymián a krátce povaříme.
5.
Podáváme s petrželkou nebo nasekaným libečkem. Můžeme přidat i čerstvé pečivo a z polévky udělat hlavní chod.

Od: Petuler, 9.5.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 40 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
242.96 kcal
Protein
13.65 g
Sacharidy
z toho cukr
29.35 g
3.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.86 g
1.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama