Fazolová polévka s chorizem je tradiční polévka z latinskoamerické kuchyně, která obsahuje fazole, chorizo a různé zeleniny a bylinky. Recept může být různorodý a měnit se podle regionu, ale některé základní ingredience jsou stejné.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc do vody a necháme do druhého dne odležet. Druhý den slijeme vodu, přidáme čerstvou a vaříme do změknutí. Po uvaření odstavíme i s vodou.
V dalším hrnci rozehřejeme olej, vsypeme očištěný, nakrájený pórek společně s nakrájeným chorizem a restujeme.
Zaprášíme moukou, vytvoříme jíšku a rozředíme ji vývarem s fazolemi. Přivedeme k varu a zhruba 10 minut provaříme. Můžeme přidat zeleninový bujón.
Vložíme rajčata, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, tymián a krátce povaříme.
Podáváme s petrželkou nebo nasekaným libečkem. Můžeme přidat i čerstvé pečivo a z polévky udělat hlavní chod.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 242.96 kcal |
Protein: 13.65 g |
Sacharidy: 29.35 g |
z toho cukr: 3.42 g |
Tuk: 4.86 g |
z toho nas. MK: 1.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3835-fazolova-polevka-s-chorizem