Fazolová polévka s chorizem

Fazolová polévka s chorizem je tradiční polévka z latinskoamerické kuchyně, která obsahuje fazole, chorizo a různé zeleniny a bylinky. Recept může být různorodý a měnit se podle regionu, ale některé základní ingredience jsou stejné.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole namočíme přes noc do vody a necháme do druhého dne odležet. Druhý den slijeme vodu, přidáme čerstvou a vaříme do změknutí. Po uvaření odstavíme i s vodou.
  2. V dalším hrnci rozehřejeme olej, vsypeme očištěný, nakrájený pórek společně s nakrájeným chorizem a restujeme.
  3. Zaprášíme moukou, vytvoříme jíšku a rozředíme ji vývarem s fazolemi. Přivedeme k varu a zhruba 10 minut provaříme. Můžeme přidat zeleninový bujón.
  4. Vložíme rajčata, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, tymián a krátce povaříme.
  5. Podáváme s petrželkou nebo nasekaným libečkem. Můžeme přidat i čerstvé pečivo a z polévky udělat hlavní chod.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 242.96 kcal | Protein: 13.65 g | Sacharidy: 29.35 g | z toho cukr: 3.42 g | Tuk: 4.86 g | z toho nas. MK: 1.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3835-fazolova-polevka-s-chorizem