Kapr marinovaný v chilli a česneku

Marinovaný kapr je pikantní s chutí po česneku, citrónu a chilli. Kapra necháme marinovat v lednici aspoň 3 dny. Potom jen opečeme a podáváme třeba s bramborovou kaší.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Porce kapra si omyjeme, odstraníme největší kosti a vložíme do misky.
2.
Porce masa osolíme, posypeme kmínem, potřeme prolisovaným česnekem, polijeme citrónovou šťávou, zaprášíme paprikou a nakonec nakrájíme na malé kousky chilli papričku a posypeme.
3.
Všechny porce dobře obalíme ve směsi koření, pokapeme olejem, misku uzavřeme a dáme do lednice na 2-3 dny odležet.
4.
V pánvi si rozehřejeme olej a porce kapra pomalu opékáme z obou stran dozlatova. Zhruba 10 minut z každé strany. Nakonec přidáme i zbytek marinády.
5.
Můžeme podávat s bramborem, bramborovou kaší, čerstvým pečivem a zeleninou.

Od: Petuler, 19.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 50 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
481.97 kcal
Protein
36.69 g
Sacharidy
z toho cukr
4.65 g
0.83 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.51 g
5.35 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama