Kapr marinovaný v chilli a česneku
Marinovaný kapr je pikantní s chutí po česneku, citrónu a chilli. Kapra necháme marinovat v lednici aspoň 3 dny. Potom jen opečeme a podáváme třeba s bramborovou kaší.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Porce kapra si omyjeme, odstraníme největší kosti a vložíme do misky.
                2.
                    Porce masa osolíme, posypeme kmínem, potřeme prolisovaným česnekem, polijeme citrónovou šťávou, zaprášíme paprikou a nakonec nakrájíme na malé kousky chilli papričku a posypeme.
                3.
                    Všechny porce dobře obalíme ve směsi koření, pokapeme olejem, misku uzavřeme a dáme do lednice na 2-3 dny odležet.
                4.
                    V pánvi si rozehřejeme olej a porce kapra pomalu opékáme z obou stran dozlatova. Zhruba 10 minut z každé strany.  Nakonec přidáme i zbytek marinády.
                5.
                    Můžeme podávat s bramborem, bramborovou kaší, čerstvým pečivem a zeleninou.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                481.97 kcal  | 
            
Protein  | 
                36.69 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     4.65 g 
                    0.83 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     34.51 g 
                    5.35 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



