Marinovaný kapr je pikantní s chutí po česneku, citrónu a chilli. Kapra necháme marinovat v lednici aspoň 3 dny. Potom jen opečeme a podáváme třeba s bramborovou kaší.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Porce kapra si omyjeme, odstraníme největší kosti a vložíme do misky.
Porce masa osolíme, posypeme kmínem, potřeme prolisovaným česnekem, polijeme citrónovou šťávou, zaprášíme paprikou a nakonec nakrájíme na malé kousky chilli papričku a posypeme.
Všechny porce dobře obalíme ve směsi koření, pokapeme olejem, misku uzavřeme a dáme do lednice na 2-3 dny odležet.
V pánvi si rozehřejeme olej a porce kapra pomalu opékáme z obou stran dozlatova. Zhruba 10 minut z každé strany. Nakonec přidáme i zbytek marinády.
Můžeme podávat s bramborem, bramborovou kaší, čerstvým pečivem a zeleninou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 481.97 kcal |
Protein: 36.69 g |
Sacharidy: 4.65 g |
z toho cukr: 0.83 g |
Tuk: 34.51 g |
z toho nas. MK: 5.35 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3600-kapr-marinovany-v-chilli-a-cesneku