Kapr marinovaný v chilli a česneku

Marinovaný kapr je pikantní s chutí po česneku, citrónu a chilli. Kapra necháme marinovat v lednici aspoň 3 dny. Potom jen opečeme a podáváme třeba s bramborovou kaší.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Porce kapra si omyjeme, odstraníme největší kosti a vložíme do misky.
  2. Porce masa osolíme, posypeme kmínem, potřeme prolisovaným česnekem, polijeme citrónovou šťávou, zaprášíme paprikou a nakonec nakrájíme na malé kousky chilli papričku a posypeme.
  3. Všechny porce dobře obalíme ve směsi koření, pokapeme olejem, misku uzavřeme a dáme do lednice na 2-3 dny odležet.
  4. V pánvi si rozehřejeme olej a porce kapra pomalu opékáme z obou stran dozlatova. Zhruba 10 minut z každé strany. Nakonec přidáme i zbytek marinády.
  5. Můžeme podávat s bramborem, bramborovou kaší, čerstvým pečivem a zeleninou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 481.97 kcal | Protein: 36.69 g | Sacharidy: 4.65 g | z toho cukr: 0.83 g | Tuk: 34.51 g | z toho nas. MK: 5.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3600-kapr-marinovany-v-chilli-a-cesneku