Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Sladký mrkvový dort doplněný příjemně kyselkavým krémem chutná nejlépe ozdobený sekanými lískovými ořechy nebo mandlemi. Je snadný a povede se hned napoprvé. Určitě počítejte s větší náročností při strouhání mrkve a s následným mrkvovým nepořádkem v kuchyni. Výsledek ale stojí za to.

Reklama

Ingredience

Krém

Ozdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve v robotu nasekáme mrkev. Podle výkonnosti mixéru můžete vyzkoušet rovnou nasekání na jemné kousky nebo jít postupně. Nasekat na hrubé kousky (hrubé struhadlo, hobliny) a následně nasekat znovu najemno. Špatně se odhaduje množství mrkve z kusů, hrubých kousků byste měli mít celkem 3 hrnky.
2.
Poté umeleme ovesné vločky na jemnou směs. Můžete použít opět kuchyňského robota.
3.
Nasekané mrkve a směs vloček rozmícháme s vejci a ostatními ingrediencemi, na pořadí nezáleží.
4.
Vlijeme do dortové formy vymazané a vysypané hrubou moukou. Dáme péct na 1,5 hodiny pod alobalem na 180 °C. Nakonec odklopíme alobal a dopékáme. Vyzkoušíme špejlí na několika místech.
5.
Po vychladnutí dortu připravíme krém, můžete dort naplnit nebo jen potřít.
6.
Nejprve vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Postupně zašleháváme tvaroh, vanilkový cukr a citrónovou šťávu. Podle chuti můžete krém přisladit, ale dort je dostatečně sladký.
7.
Krém natíráme na dort a zdobíme nasekanými ořechy.

Od: Iva V, 15.2.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
2 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
424.56 kcal
Protein
8.00 g
Sacharidy
z toho cukr
51.20 g
42.36 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.77 g
6.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama