Sladký mrkvový dort doplněný příjemně kyselkavým krémem chutná nejlépe ozdobený sekanými lískovými ořechy nebo mandlemi. Je snadný a povede se hned napoprvé. Určitě počítejte s větší náročností při strouhání mrkve a s následným mrkvovým nepořádkem v kuchyni. Výsledek ale stojí za to.
Ingredience (12 x porce)
Krém
Ozdobení
Postup přípravy
Nejprve v robotu nasekáme mrkev. Podle výkonnosti mixéru můžete vyzkoušet rovnou nasekání na jemné kousky nebo jít postupně. Nasekat na hrubé kousky (hrubé struhadlo, hobliny) a následně nasekat znovu najemno. Špatně se odhaduje množství mrkve z kusů, hrubých kousků byste měli mít celkem 3 hrnky.
Poté umeleme ovesné vločky na jemnou směs. Můžete použít opět kuchyňského robota.
Nasekané mrkve a směs vloček rozmícháme s vejci a ostatními ingrediencemi, na pořadí nezáleží.
Vlijeme do dortové formy vymazané a vysypané hrubou moukou. Dáme péct na 1,5 hodiny pod alobalem na 180 °C. Nakonec odklopíme alobal a dopékáme. Vyzkoušíme špejlí na několika místech.
Po vychladnutí dortu připravíme krém, můžete dort naplnit nebo jen potřít.
Nejprve vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Postupně zašleháváme tvaroh, vanilkový cukr a citrónovou šťávu. Podle chuti můžete krém přisladit, ale dort je dostatečně sladký.
Krém natíráme na dort a zdobíme nasekanými ořechy.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 424.56 kcal |
Protein: 8.00 g |
Sacharidy: 51.20 g |
z toho cukr: 42.36 g |
Tuk: 20.77 g |
z toho nas. MK: 6.15 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3359-mrkvovy-dort-s-tvarohovym-kremem