Mrkvánky – mrkvové slepované cukroví

  • Přidat foto

Pokud chcete zkusit trochu netradiční recept na slepované cukroví, vyzkoušejte naše „Mrkvánky“. Název jim dala naše babi, která když viděla že strouhám mrkev do těsta, v celku ji to překvapilo. Když ochutnala, nestačila se divit, jak je cukroví měkké a lahodné. Příprava slepovaného mrkvového cukroví je rychlá, snadná a dozdobit je můžete ještě čokoládovou polevou.

Ingredience

Na dozdobení

Množství na
  plechy

Postup přípravy

1.
Nejprve si rozehřejte máslo a smíchejte ho s cukrem.
2.
Nastrouhejte si najemno mrkev a přidejte k cukru a máslu.
3.
Poté přimíchávejte postupně ostatní suroviny a rukama či v robotu z nich vytvořte těsto.
4.
Těsto by se vám nemělo lepit, naopak velmi dobře drží konzistenci. Vložte do alobalu a lednice cca na 2 hod. aby zatuhlo a lépe se vám válelo.
5.
Jakmile je tuhé, připravte si vál a těsto si rozdělte na 2 kusy.
6.
Vyválejte a vykrajujte libovolné tvary.
7.
Troubu si předehřejte na 170 °C a pečte 10 – 12 min. Do zlatova.
8.
Ještě teplé vyválejte v cukru a nechte vychladnout.
9.
Poté potřete marmeládou a slepte k sobě a je hotovo.

Od: Marie, 19.12.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
40 min vaření
55 min celkem
Množství: 4 × plechy
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × plechy = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: cukroví, česká, Vánoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × plechy
Energetická hodnota
717.60 kcal
Protein
7.79 g
Sacharidy
z toho cukr
90.15 g
50.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.95 g
19.73 g

Detailní rozpis podle ingrediencí