Pokud chcete zkusit trochu netradiční recept na slepované cukroví, vyzkoušejte naše „Mrkvánky“. Název jim dala naše babi, která když viděla že strouhám mrkev do těsta, v celku ji to překvapilo. Když ochutnala, nestačila se divit, jak je cukroví měkké a lahodné. Příprava slepovaného mrkvového cukroví je rychlá, snadná a dozdobit je můžete ještě čokoládovou polevou.
Ingredience (4 x plechy)
Na dozdobení
Postup přípravy
Nejprve si rozehřejte máslo a smíchejte ho s cukrem.
Nastrouhejte si najemno mrkev a přidejte k cukru a máslu.
Poté přimíchávejte postupně ostatní suroviny a rukama či v robotu z nich vytvořte těsto.
Těsto by se vám nemělo lepit, naopak velmi dobře drží konzistenci. Vložte do alobalu a lednice cca na 2 hod. aby zatuhlo a lépe se vám válelo.
Jakmile je tuhé, připravte si vál a těsto si rozdělte na 2 kusy.
Vyválejte a vykrajujte libovolné tvary.
Troubu si předehřejte na 170 °C a pečte 10 – 12 min. Do zlatova.
Ještě teplé vyválejte v cukru a nechte vychladnout.
Poté potřete marmeládou a slepte k sobě a je hotovo.
Nutriční hodnoty (1 x plechy)
Energ. hodnota: 717.60 kcal |
Protein: 7.79 g |
Sacharidy: 90.15 g |
z toho cukr: 50.64 g |
Tuk: 35.95 g |
z toho nas. MK: 19.73 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2910-mrkvanky-mrkvove-slepovane-cukrovi