Mrkvánky – mrkvové slepované cukroví

Pokud chcete zkusit trochu netradiční recept na slepované cukroví, vyzkoušejte naše „Mrkvánky“. Název jim dala naše babi, která když viděla že strouhám mrkev do těsta, v celku ji to překvapilo. Když ochutnala, nestačila se divit, jak je cukroví měkké a lahodné. Příprava slepovaného mrkvového cukroví je rychlá, snadná a dozdobit je můžete ještě čokoládovou polevou.

Ingredience (4 x plechy)

Na dozdobení

Postup přípravy

  1. Nejprve si rozehřejte máslo a smíchejte ho s cukrem.
  2. Nastrouhejte si najemno mrkev a přidejte k cukru a máslu.
  3. Poté přimíchávejte postupně ostatní suroviny a rukama či v robotu z nich vytvořte těsto.
  4. Těsto by se vám nemělo lepit, naopak velmi dobře drží konzistenci. Vložte do alobalu a lednice cca na 2 hod. aby zatuhlo a lépe se vám válelo.
  5. Jakmile je tuhé, připravte si vál a těsto si rozdělte na 2 kusy.
  6. Vyválejte a vykrajujte libovolné tvary.
  7. Troubu si předehřejte na 170 °C a pečte 10 – 12 min. Do zlatova.
  8. Ještě teplé vyválejte v cukru a nechte vychladnout.
  9. Poté potřete marmeládou a slepte k sobě a je hotovo.

Nutriční hodnoty (1 x plechy)

Energ. hodnota: 717.60 kcal | Protein: 7.79 g | Sacharidy: 90.15 g | z toho cukr: 50.64 g | Tuk: 35.95 g | z toho nas. MK: 19.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2910-mrkvanky-mrkvove-slepovane-cukrovi