Zeleninová pomazánka na chlebíčky

  • Přidat foto

Jednoduše připravená pomazánka, která má jemnou a sladko-kyselou chuť. Výborně se hodí jako základ chuťovek a obložených chlebíčků, ale můžete si ji dát i jako snídani nebo lehkou večeři.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Z moravanky vylijeme nálev a zeleninu dáme do mísy. Důkladně prošleháme tyčovým mixérem do hladké směsi.
2.
Přidáme máslo a prošleháme. Delší šlehání znamená hladší a nadýchanější pomazánku, proto šlehání neuspěchejte.
3.
Nakonec ochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem. Dáme vychladit a mažeme na pečivo.

Od: Ráďa 78, 10.1.2021

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: pomazánky, česká, zelenina, za studena, vegetariánské, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
113.55 kcal
Protein
0.44 g
Sacharidy
z toho cukr
5.51 g
4.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.24 g
6.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí