Zeleninová pomazánka na chlebíčky

Jednoduše připravená pomazánka, která má jemnou a sladko-kyselou chuť. Výborně se hodí jako základ chuťovek a obložených chlebíčků, ale můžete si ji dát i jako snídani nebo lehkou večeři.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Z moravanky vylijeme nálev a zeleninu dáme do mísy. Důkladně prošleháme tyčovým mixérem do hladké směsi.
  2. Přidáme máslo a prošleháme. Delší šlehání znamená hladší a nadýchanější pomazánku, proto šlehání neuspěchejte.
  3. Nakonec ochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem. Dáme vychladit a mažeme na pečivo.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 113.55 kcal | Protein: 0.44 g | Sacharidy: 5.51 g | z toho cukr: 4.82 g | Tuk: 10.24 g | z toho nas. MK: 6.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2936-zeleninova-pomazanka-na-chlebicky