Jednoduše připravená pomazánka, která má jemnou a sladko-kyselou chuť. Výborně se hodí jako základ chuťovek a obložených chlebíčků, ale můžete si ji dát i jako snídani nebo lehkou večeři.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Z moravanky vylijeme nálev a zeleninu dáme do mísy. Důkladně prošleháme tyčovým mixérem do hladké směsi.
Přidáme máslo a prošleháme. Delší šlehání znamená hladší a nadýchanější pomazánku, proto šlehání neuspěchejte.
Nakonec ochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem. Dáme vychladit a mažeme na pečivo.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 113.55 kcal |
Protein: 0.44 g |
Sacharidy: 5.51 g |
z toho cukr: 4.82 g |
Tuk: 10.24 g |
z toho nas. MK: 6.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2936-zeleninova-pomazanka-na-chlebicky