Netradiční nákyp se švestkami

Máte rádi sladký nákyp? Toto jídlo často rozděluje chutě rodin, spousta Čechů jej ale miluje. Vyzkoušejte jeho o něco zdravější alternativu – nákyp z bulguru! Bulgur obsahuje velké množství zdraví prospěšných živin, například vitamíny B, minerály, vlákninu a proteiny. Jen pozor, na rozdíl od rýže není vhodný pro lidi trpící intolerancí na lepek, protože tuto látku sám obsahuje.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bulgur dejte vařit do půl litru vody a lehce osolte. Vařte zhruba 10-15 minut na mírném ohni, ať se nezačne připalovat.
2.
Poté bulgur odstavte a vyklopte jej do pečící misky, kterou jste předtím vymazali máslem. Zbylé máslo vraťte do lednice, ať je studené k dalšímu použití.
3.
Žloutky smíchejte s čekankovým sirupem a se semínky z vanilkového lusku. Pak přisypte skořici a vše dobře promíchejte. Tuto směs vlijte na bulgur.
4.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a naneste jej jako další vrstvu na nákyp.
5.
Na konec poklaďte omytými a pokrájenými švestkami.
6.
Zbytek másla nastrouhejte a posypte jím celý nákyp.
7.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
8.
Mezitím vyšlehejte ve vysoké nádobě smetanu ke šlehání se špetkou ztužovače.
9.
Před podáváním nákyp pocukrujte a ozdobte vychlazenou šlehačkou.

Od: Barbora, 5.9.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
538.12 kcal
Protein
13.11 g
Sacharidy
z toho cukr
54.52 g
15.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.84 g
15.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama