Išelské dortíčky

  • Přidat foto

Neděláme moc krémového cukroví, ale Išelské dortíčky chybět nesmí.

Ingredience

na náplň

na polevu

na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Z prosáté mouky, kakaa, cukru, vanilky, citronové kůry, skořice, mletých mandlí a másla vytvoříme těsto a necháme alespoň dvě hodiny v chladu odležet.
2.
Poté z těsta vyválíme 3 mm silný plát a vykrajujeme kolečka. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na cca 170 stupňů necelých 10 minut.
3.
Na náplň si oříšky nasucho na pánvi nebo v troubě opražíme, v utěrce je pak třeme tak dlouho, až z nich opadají slupky. Oloupané ořechy pomeleme. Smícháme s cukrem, rumem, marmeládou a změklým máslem a slepujeme k sobě jednotlivá kolečka.
4.
Ve vodní lázni si rozpustíme tuk s čokoládou na polevu. Slepená kolečka zdobíme polevou a půlkou mandle.

Od: Šárka75, 28.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 45 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Kategorie: cukroví, Vánoce, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
117.48 kcal
Protein
1.39 g
Sacharidy
z toho cukr
10.29 g
6.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.63 g
3.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.