Neděláme moc krémového cukroví, ale Išelské dortíčky chybět nesmí.
Ingredience (45 x porce)
na náplň
na polevu
na ozdobu
Postup přípravy
Z prosáté mouky, kakaa, cukru, vanilky, citronové kůry, skořice, mletých mandlí a másla vytvoříme těsto a necháme alespoň dvě hodiny v chladu odležet.
Poté z těsta vyválíme 3 mm silný plát a vykrajujeme kolečka. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na cca 170 stupňů necelých 10 minut.
Na náplň si oříšky nasucho na pánvi nebo v troubě opražíme, v utěrce je pak třeme tak dlouho, až z nich opadají slupky. Oloupané ořechy pomeleme. Smícháme s cukrem, rumem, marmeládou a změklým máslem a slepujeme k sobě jednotlivá kolečka.
Ve vodní lázni si rozpustíme tuk s čokoládou na polevu. Slepená kolečka zdobíme polevou a půlkou mandle.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 116.78 kcal |
Protein: 1.39 g |
Sacharidy: 9.78 g |
z toho cukr: 5.61 g |
Tuk: 7.76 g |
z toho nas. MK: 3.44 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2217-iselske-dorticky