Tacos s květákem a cizrnou

Taky máte rádi směs různých chutí? Pak je tento tacos ten pravý pro Vás 🙂 Příprava se zdá být poněkud složitější, ale zdání klame. Tak pojďte na to 😉

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hlavičky květáku rozdělíme na menší kousky. Pokud chcete, dáte na pár minut vařit do vody, aby květák změkl, ale já je hodila rovnou na pánev s olejem a zprudka osmažila. Když je květák na okrajích hnědý, podlijeme deckou vody a necháme pár minut být.
2.
Oloupeme cibuli a nakrájíme na nudličky. Přendáme do misky a k ní omytá nakrájená rajčata na kostičky.
3.
Nakrájíme si salát na nudličky.
4.
Teď je čas rozkrojit avokádo, vydloubnout a předat do mixéru. Osolit a opepřit. Je možné přidat i česnek, ale já ho vynechala. Pak už jen vymačkat šťávu z limetky, kydnout lžíci sojanézy a přidat vodu dle libosti, aby byla zálivka buď krémová, nebo více tekutá. Záleží na Vás.
5.
Vrátíme se ke květáku, zalijeme sójovkou a tekutým kouřem a podlijeme ještě trochou vody, aby se květák hezky obarvil. Zaprášíme solamylem, tím se květák hezky obalí.
6.
V druhé pánvičce rozehřejeme olej a přidáme cizrnu s kořením, promícháme cca 2 minutky, jen aby se cizrna prohřála.
7.
A tím je celé tacos připravené k nandání do tortill.

Od: Liška, 28.10.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 59 Kč
Kategorie: hlavní chod, zelenina, luštěniny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
641.34 kcal
Protein
22.48 g
Sacharidy
z toho cukr
88.58 g
12.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.90 g
2.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.