Taky máte rádi směs různých chutí? Pak je tento tacos ten pravý pro Vás 🙂 Příprava se zdá být poněkud složitější, ale zdání klame. Tak pojďte na to 😉
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Hlavičky květáku rozdělíme na menší kousky. Pokud chcete, dáte na pár minut vařit do vody, aby květák změkl, ale já je hodila rovnou na pánev s olejem a zprudka osmažila. Když je květák na okrajích hnědý, podlijeme deckou vody a necháme pár minut být.
Oloupeme cibuli a nakrájíme na nudličky. Přendáme do misky a k ní omytá nakrájená rajčata na kostičky.
Nakrájíme si salát na nudličky.
Teď je čas rozkrojit avokádo, vydloubnout a předat do mixéru. Osolit a opepřit. Je možné přidat i česnek, ale já ho vynechala. Pak už jen vymačkat šťávu z limetky, kydnout lžíci sojanézy a přidat vodu dle libosti, aby byla zálivka buď krémová, nebo více tekutá. Záleží na Vás.
Vrátíme se ke květáku, zalijeme sójovkou a tekutým kouřem a podlijeme ještě trochou vody, aby se květák hezky obarvil. Zaprášíme solamylem, tím se květák hezky obalí.
V druhé pánvičce rozehřejeme olej a přidáme cizrnu s kořením, promícháme cca 2 minutky, jen aby se cizrna prohřála.
A tím je celé tacos připravené k nandání do tortill.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 634.40 kcal |
Protein: 20.35 g |
Sacharidy: 78.74 g |
z toho cukr: 13.58 g |
Tuk: 20.76 g |
z toho nas. MK: 5.00 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2123-tacos-s-kvetakem-a-cizrnou