Ratatouille

Máte rádi animáky? Pokud ano, tak jistě znáte příběh o myšákovi, který miloval vaření 🙂 Film se jmenuje po skvělém receptu jménem Ratatouille 🙂

Recept je jednoduchý ale zároveň i složitý. Má mnoho variant, takže si můžete najít takový, který vyhovuje vám 🙂

Já tenhle pekáč málem snědla sama, jak se zelenina krásně rozpadala na jazyku.

Ratatouille se dá podávat jako příloha, předkrm, ale opět i jako lehká večeře 🙂

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Pokud máte čas a náladu, tak dáme papriky na plech a strčíme na 15 minut do trouby, po 15 minutách přidáme cibuli na čtvrtky a česnek. Vrátíme do trouby na dalších 15 minut. Poté vyndáme, oloupeme papriky, cibuli i česnek a hodíme do mixéru. Ale já tento krok přeskočila a na chuti to neubralo.
2.
Připravíme si dvě misky, do jedné nalijeme ledovou vodu a přidáme led, do druhé vložíme rajčata, které na špičce hlavy nařízneme do kříže. Rajčata zalijeme vroucí vodou, necháme cca 30 sekund a pak přendáme do studené vody. Tímto postupem nám půjdou rajčata jednoduše sloupnout a krájet.
3.
Nakrájíme na tenké plátky jak rajčata, tak lilek i cukety.
4.
Velikostně by měly kolečka odpovídat, aby pak šly lépe skládat.
5.
Jestli nebudeme papriky péct, stačí nám je nakrájet společně s cibulkou na kostičky a osmahnout na másle či oleji. Jelikož se snažím minimalizovat odpad, tak i ořezky od cuket, lilku a rajčat (jako patičky) přihodíme na pánev, k tomu ještě nakrájíme česnek, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a necháme změknout.
6.
Vše přendáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Je dobré přidat i trochu vody, aby ze směsi byl krém, ne kaše.
7.
Krém naliji na dno pekáče, ale ne všechen, jen tenkou vrstvu (ze zbytku krému bude recept k večeři 😉 )
8.
A pak už jen pokládáme plátky. Lilek, rajče, zelená a žlutá cuketa, pořád dokola.
9.
Na závěr už jen pokapeme olivovým oleje a posypeme čerstvým oregánem (může být i sušené) a zakryjeme pečícím papírem. Je dobré do středu papíru udělat malý otvor.
10.
Pečeme na 180°C asi 40 minut.
11.
Než podáváme, určitě posypeme dalším čerstvým oregánem 🙂

Od: Liška, 22.9.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
45 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 84 Kč
Kategorie: hlavní chod, předkrm, zelenina, přílohy, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
265.56 kcal
Protein
12.88 g
Sacharidy
z toho cukr
46.16 g
29.51 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.48 g
0.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.