Okurkový salát se zakysanou smetanou a česnekem
Okurkový salát se zakysanou smetanou a česnekem je ideální doplněk k obědu i večeři a v létě i osvěží.
Ačkoliv okurky jsou pro někoho hůře stravitelné, díky česneku, který zlepšuje trávení a také podporuje metabolismus při dietách a hubnutí, bude tento salát skvělým doplňkem ke každému jídlu. Česnek dodává salátu pikantní chuť, díky okurce je salát osvěžující a výborný i v období léta a horkých dnů a zakysaná smetana mu přidává na jemnosti.
Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept, který bude chutnat celé rodině.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Salátovou okurku pořádně omyjeme a i se slupkou nastrouháme na jemné plátky.
2.
Osolíme a opepříme dle chuti.
3.
Stroužky česneku oloupeme a pomocí lisu na česnek vylisujeme a přidáme do salátu.
4.
Přidáme zakysanou smetanu a vše promícháme, aby se propojily chutě.
5.
V lednici salát necháme vychladnout a podáváme jako přílohu k jídlu.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 20 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč |
Kategorie: | saláty, zelenina, vegetariánské |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
156.14 kcal |
Protein |
4.16 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.56 g
6.44 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.14 g
7.50 g
|