Okurkový salát se zakysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát se zakysanou smetanou a česnekem je ideální doplněk k obědu i večeři a v létě i osvěží.

Ačkoliv okurky jsou pro někoho hůře stravitelné, díky česneku, který zlepšuje trávení a také podporuje metabolismus při dietách a hubnutí, bude tento salát skvělým doplňkem ke každému jídlu. Česnek dodává salátu pikantní chuť, díky okurce je salát osvěžující a výborný i v období léta a horkých dnů a zakysaná smetana mu přidává na jemnosti.

Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept, který bude chutnat celé rodině.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Salátovou okurku pořádně omyjeme a i se slupkou nastrouháme na jemné plátky.
  2. Osolíme a opepříme dle chuti.
  3. Stroužky česneku oloupeme a pomocí lisu na česnek vylisujeme a přidáme do salátu.
  4. Přidáme zakysanou smetanu a vše promícháme, aby se propojily chutě.
  5. V lednici salát necháme vychladnout a podáváme jako přílohu k jídlu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 217.32 kcal | Protein: 3.36 g | Sacharidy: 7.37 g | z toho cukr: 5.15 g | Tuk: 19.56 g | z toho nas. MK: 10.16 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1848-okurkovy-salat-se-zakysanou-smetanou-a-cesnekem