Špagety s cuketou a bazalkou

Sezóna cuket se pomalu blíží, už se taky chystáte vysadit si na zahrádce? A pak nevíte, jak tu hromadu domácích cuket upotřebit? Co takhle špagety trochu netradičně?

Ingredience

Na špagety

    • nebo

Na ozdobu

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Dáme vařit vodu na špagety, osolenou a s lžičkou oleje. Mezi tím nakrájíme cibulku a rajčata na kostičky. Jelikož rajčata miluji, dávám jich hodně (6 až 8 postačí, nebo 2 plechovky) . Cibuli dáme na velkou pánev s trochou oleje a počkáme než zesklovatí. Poté přidáme rajčata a podlijeme vodou a dusíme, dokud rajčata nezměknou.
2.
Když se nám dusí rajčata, nakrájíme si zbytek ingrediencí. Cuketu, česnek, bazalku. Cuketu předem nepotím, aby pustila šťávu do omáčky.
3.
Všechny ingredience smíchám i se sojovým masem, osolím a opepřím (kdo má rád pálivé, tak přidává chilli) a dusím asi dalších 15 minut, než se vyvaří veškerá voda a zůstane jen zeleninová směs. Zároveň dávám vařit i špagety.
4.
Scedím špagety. Poté buď smíchám směs se špagety dohromady, nebo do špaget přidávám ještě olej, aby vydržely vláčné i druhý den.
5.
Dozdobím lístky bazalky a jedním čerstvým nakrájeným rajčátkem a pak už si jen vychutnávám rychlou a voňavou dobrotu.
6.
Tip: Pokud někomu vadí slupky rajčat, před nakrájením svlékneme. Jde to lépe, když zalejete vařící vodou a necháte v teplé vodě chvíli louhovat.

Od: Liška, 1.4.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 60 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, zelenina, těstoviny, soja/tofu, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
607.92 kcal
Protein
34.33 g
Sacharidy
z toho cukr
83.96 g
9.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.98 g
0.65 g

Detailní rozpis podle ingrediencí