Špagety s cuketou a bazalkou

Sezóna cuket se pomalu blíží, už se taky chystáte vysadit si na zahrádce? A pak nevíte, jak tu hromadu domácích cuket upotřebit? Co takhle špagety trochu netradičně?

Ingredience (4 x porce)

Na špagety

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Dáme vařit vodu na špagety, osolenou a s lžičkou oleje. Mezi tím nakrájíme cibulku a rajčata na kostičky. Jelikož rajčata miluji, dávám jich hodně (6 až 8 postačí, nebo 2 plechovky) . Cibuli dáme na velkou pánev s trochou oleje a počkáme než zesklovatí. Poté přidáme rajčata a podlijeme vodou a dusíme, dokud rajčata nezměknou.
  2. Když se nám dusí rajčata, nakrájíme si zbytek ingrediencí. Cuketu, česnek, bazalku. Cuketu předem nepotím, aby pustila šťávu do omáčky.
  3. Všechny ingredience smíchám i se sojovým masem, osolím a opepřím (kdo má rád pálivé, tak přidává chilli) a dusím asi dalších 15 minut, než se vyvaří veškerá voda a zůstane jen zeleninová směs. Zároveň dávám vařit i špagety.
  4. Scedím špagety. Poté buď smíchám směs se špagety dohromady, nebo do špaget přidávám ještě olej, aby vydržely vláčné i druhý den.
  5. Dozdobím lístky bazalky a jedním čerstvým nakrájeným rajčátkem a pak už si jen vychutnávám rychlou a voňavou dobrotu.
  6. Tip: Pokud někomu vadí slupky rajčat, před nakrájením svlékneme. Jde to lépe, když zalejete vařící vodou a necháte v teplé vodě chvíli louhovat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 557.33 kcal | Protein: 33.08 g | Sacharidy: 83.40 g | z toho cukr: 10.72 g | Tuk: 7.37 g | z toho nas. MK: 0.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1575-spagety-s-cuketou-a-bazalkou