Směs alá čína

Mám ráda kung-pao, ale občas si ráda uvařím čínu stylem oblíbené zeleniny. Proto tato směs má s klasickým kung paem pramálo společného, přesto ji s přítelem máme moc rádi. Vyzkoušejte a pochopíte proč

Ingredience

    • nebo
    • nebo
Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Postavíme osolenou vodu na rýži a na malém plameni ji přivedeme k varu, až se voda vaří, přidáme rýži a vaříme dle doporučení výrobce.
2.
Mezitím si nakrájíme červenou cibulku a dáme na pánev s olejem, kterou také na malém plameni necháme zesklovatět. Než se udělá cibulka, tak si nakrájíme na malé kousky cuketu. Pokud je cibulka hotová, přihodíme sojové kousky a cuketu. Chvíli za stálého míchání čekáme, než se odpaří přebytečná voda ze sojových kousků (balení je totiž mražené). Zalijeme 50 ml tamari a 50 ml vody přidáme koření a důkladně promícháme, necháme na malém plameni dusit nejlépe pod pokličkou.
3.
Rozdělíme brokolici na nejmenší růžičky, nakrájíme pórek a papriku. Bambus také trochu pokrájíme na menší kousky.
4.
Zbytek zeleniny přidáme do směsi. Přidáme ještě 20 ml tamari a trochu vody, zamícháme, opepříme a necháme ještě několik minut dusit.
5.
Scedíme rýži, nandáme na talíř, přidáme čínu a dozdobíme sušenými rajčaty.
6.
Tip: Pokud nemáte rádi slaná jídla, tak rýži ani směs nesolte. Tamari je slané dost a při promíchání je slané tak akorát! A pokud milujete mrkev jako my, klidně i tu do směsi přidejte 🙂

Od: Liška, 26.3.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 6 porcí
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 35 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, zelenina, rýže, soja/tofu, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
433.87 kcal
Protein
20.15 g
Sacharidy
z toho cukr
76.76 g
4.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.14 g
0.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí