Mám ráda kung-pao, ale občas si ráda uvařím čínu stylem oblíbené zeleniny. Proto tato směs má s klasickým kung paem pramálo společného, přesto ji s přítelem máme moc rádi. Vyzkoušejte a pochopíte proč :)
Ingredience (6 x porce)
nebo
nebo
Postup přípravy
Postavíme osolenou vodu na rýži a na malém plameni ji přivedeme k varu, až se voda vaří, přidáme rýži a vaříme dle doporučení výrobce.
Mezitím si nakrájíme červenou cibulku a dáme na pánev s olejem, kterou také na malém plameni necháme zesklovatět. Než se udělá cibulka, tak si nakrájíme na malé kousky cuketu. Pokud je cibulka hotová, přihodíme sojové kousky a cuketu. Chvíli za stálého míchání čekáme, než se odpaří přebytečná voda ze sojových kousků (balení je totiž mražené). Zalijeme 50 ml tamari a 50 ml vody přidáme koření a důkladně promícháme, necháme na malém plameni dusit nejlépe pod pokličkou.
Rozdělíme brokolici na nejmenší růžičky, nakrájíme pórek a papriku. Bambus také trochu pokrájíme na menší kousky.
Zbytek zeleniny přidáme do směsi. Přidáme ještě 20 ml tamari a trochu vody, zamícháme, opepříme a necháme ještě několik minut dusit.
Scedíme rýži, nandáme na talíř, přidáme čínu a dozdobíme sušenými rajčaty.
Tip: Pokud nemáte rádi slaná jídla, tak rýži ani směs nesolte. Tamari je slané dost a při promíchání je slané tak akorát! A pokud milujete mrkev jako my, klidně i tu do směsi přidejte 🙂
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 417.01 kcal |
Protein: 18.61 g |
Sacharidy: 74.31 g |
z toho cukr: 2.98 g |
Tuk: 4.55 g |
z toho nas. MK: 0.31 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1568-smes-ala-cina