Směs alá čína

Mám ráda kung-pao, ale občas si ráda uvařím čínu stylem oblíbené zeleniny. Proto tato směs má s klasickým kung paem pramálo společného, přesto ji s přítelem máme moc rádi. Vyzkoušejte a pochopíte proč :)

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Postavíme osolenou vodu na rýži a na malém plameni ji přivedeme k varu, až se voda vaří, přidáme rýži a vaříme dle doporučení výrobce.
  2. Mezitím si nakrájíme červenou cibulku a dáme na pánev s olejem, kterou také na malém plameni necháme zesklovatět. Než se udělá cibulka, tak si nakrájíme na malé kousky cuketu. Pokud je cibulka hotová, přihodíme sojové kousky a cuketu. Chvíli za stálého míchání čekáme, než se odpaří přebytečná voda ze sojových kousků (balení je totiž mražené). Zalijeme 50 ml tamari a 50 ml vody přidáme koření a důkladně promícháme, necháme na malém plameni dusit nejlépe pod pokličkou.
  3. Rozdělíme brokolici na nejmenší růžičky, nakrájíme pórek a papriku. Bambus také trochu pokrájíme na menší kousky.
  4. Zbytek zeleniny přidáme do směsi. Přidáme ještě 20 ml tamari a trochu vody, zamícháme, opepříme a necháme ještě několik minut dusit.
  5. Scedíme rýži, nandáme na talíř, přidáme čínu a dozdobíme sušenými rajčaty.
  6. Tip: Pokud nemáte rádi slaná jídla, tak rýži ani směs nesolte. Tamari je slané dost a při promíchání je slané tak akorát! A pokud milujete mrkev jako my, klidně i tu do směsi přidejte 🙂

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 417.01 kcal | Protein: 18.61 g | Sacharidy: 74.31 g | z toho cukr: 2.98 g | Tuk: 4.55 g | z toho nas. MK: 0.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1568-smes-ala-cina