Klíčové slovo „levandule“

Levandulové recepty: Sirup, máslo, sušenky i caffè latte

Něžná a voňavá kráska ze Středomoří patří k těm vůbec nejúchvatnějším bylinkám. Levandule potěší lidské oko, příjemně pohladí na duši a šanci jí můžete dát dokonce i v kuchyni.

10.10.2023

Bylinková alchymie: Připravte si domácí limonády z čerstvých bylinek

Proměňte voňavou sklizeň z bylinkové zahrádky v lahodný nápoj, který se hodí pro slavnostní příležitosti i běžné popíjení. A nejenže si na něm pochutnáte, zároveň získáte léčivý elixír pro bystrou paměť, klidný spánek, dobré trávení či pročištění těla.

6.10.2023

Jak na ochucené cukry: Snadno je připravíte i sami doma!

Dokonce i úplně obyčejný cukr můžete proměnit v úchvatnou a voňavou kulinářskou delikatesu. Nepotřebujete k tomu navíc žádné speciální dovednosti ani ingredience. Domácí ochucené cukry lze připravit velice jednoduše a prakticky během chviličky. Výsledek vás přesto nadchne. Ochucený cukr je vynikající nejenom pro přípravu moučníků a dezertů, ale hodí se také do kávy nebo k občasnému mlsání.

9.6.2022

Nechte svůj talíř rozkvést jedlými květy

Čerstvě natrhané pestrobarevné květy servírovaný pokrm nejenom netradičně ozdobí, ale často i zajímavě dochutí. Mnohé jedlé květy jsou navíc léčivé a ukrývají celou řadu mikroživin, což jim propůjčuje přidanou hodnotu. Při procházce rozkvetlou jarní přírodou si proto nezapomeňte natrhat voňavou kytičku. Část úlovku můžete poté zpracovat přímo v kuchyni.

26.4.2022

Dobrý spánek není samozřejmost. Podpořte ho kouzelnými bylinkami

Uspěchaný životní styl, každodenní stres, ale i časté používání počítače a chytrého telefonu, to všechno jsou faktory, které se mohou nepříznivě podepsat na kvalitě spánku. Než ale sáhnete po prášcích na spaní, zkuste vsadit nejdříve dary přírodní lékárny. Některé bylinky totiž dokážou bojovat proti nespavosti až s překvapivou účinností.

24.3.2022