Klíčové slovo „rostlinné nápoje“

Mléko bez mléka? K výrobě mandlového stačí pouze 2 suroviny!

Rostlinná mléka jsou zajímavou alternativou běžného kravského mléka. K těm nejchutnějším z nich patří mandlové mléko, které je bohaté na mikroživiny a obsahuje jen málo kalorií. Není v něm žádná laktóza a bez obav si ho mohou dopřát i vegani.

7.11.2023

Recept na domácí mléko z kešu oříšků

Kravské mléko není kvůli obsahu laktózy vhodné zdaleka pro každého. Mnozí z nás bohužel ani nevědí, že mají s jeho trávením problémy, symptomy totiž nemusí být natolik nepříjemné, abyste problém řešili. Zkuste ale alternativní mléko z kešu a uvidíte, zda se nebudete cítit mnohem lépe.

Holdujete kávě s mlékem a cukrem? Zkuste to tentokrát jinak, tělo vám poděkuje

Káva patří bezpochyby k vůbec nejoblíbenějším nápojům. Při rozumné konzumaci má dokonce spoustu zdravotních benefitů. Pokud si ji ale nejradši vychutnáváte s mlékem a cukrem, rázem získáte šálek plný kalorií, který zdraví příliš nesvědčí. Naštěstí existuje spoustu zajímavých možností, čím běžné kravské mléko a rafinovaný cukr nahradit.

10.6.2022

Rostlinné nápoje

V dnešní době, kdy přibývá laktózová intolerance a plno lidí začíná mít pochybnosti o prospěšnosti kravského mléka, trh odpovídá škálou rostlinných variant, na které se dnes spolu podíváme.