Klíčové slovo „brokolice“

Flavonoidy: Objevte skryté hrdiny ve svém jídelníčku

Co mají společného citrusy, lesní ovoce, pohanka a zelený čaj? Pokud si je budete dopřávat pravidelně, podpoříte svou paměť, imunitu i srdce. V článku prozradíme také další bohaté zdroje flavonoidů a jejich prospěšné vlastnosti pro lidské zdraví.

30.6.2023

Jarní, podzimní, celoroční. Únavu vyženete průzkumem lednice

Ráno s nadšením vyskočíte z postele plni energie. Těšíte se na nový den a broukáte si oblíbenou melodii. Celé dopoledne se usmíváte. Že to není váš případ? Pak vás možná trápí dlouhodobá únava. Představíme vám potraviny, které bojují proti únavě a dodají vám dostatek energie. Některé z nich umí probudit hormony štěstí.

Vše, co potřebujete vědět o přípravě brokolice

Brokolice ještě více? Pokud se ji naučíte v kuchyni správně připravovat, lépe si pochutnáte a pravděpodobně se začne objevovat na vašem stole čím dál častěji. Poradíme, jak vybrat zdravý kus a jak brokolici proměnit ve výtečnou delikatesu.

13.6.2023

TOP 15 potravin pro posílení imunity

Imunitní systém je důležitý obranný štít, který naše tělo chrání před škodlivými vlivy včetně virů, bakterií a dalších patogenů. Aby ale dobře fungoval a byl účinnou prevencí nemocí, je třeba o něj řádně pečovat. Posílit ho může i změna v jídelníčku. Které potraviny by v něm neměly chybět?

25.12.2022

Čím nakrmit mysl? Seznamte se s potravinami proti zapomínání

O zdraví organizmu se náležitě staráme. Staráme se dostatečně i o správné fungování mozku? Jak je možné, že už po třicátém roce zapomínáme? Proč jsme nesoustředění a nervózní? Odpovědí je váš jídelníček. Seznamte se s potravinami, které vyživují mozek.