Klíčové slovo „zelenina“

Vše, co potřebujete vědět o přípravě brokolice

Brokolice ještě více? Pokud se ji naučíte v kuchyni správně připravovat, lépe si pochutnáte a pravděpodobně se začne objevovat na vašem stole čím dál častěji. Poradíme, jak vybrat zdravý kus a jak brokolici proměnit ve výtečnou delikatesu.

13.6.2023

Zdraví ve sklenici: Připravte si lahodné smoothie pro každou příležitost

Smoothie jsou zdravé a chutné nápoje husté krémové konzistence. Vznikají rozmixováním ovoce a zeleniny, mnohdy v nich ale nechybí i ořechy a semínka, mléko, med či protein. Existuje nespočet variant a kombinací, proto si můžete připravit lahodné smoothie prakticky pro jakoukoliv příležitost.

15.5.2023

Opomíjený mangold: Zakousněte se do řapíků barvy duhy

Na talíři ho nepřehlédnete. Jeho stonky a žíly listů se pyšní úchvatnými odstíny bílé, žluté, růžové, červené či fialové. Pokud na něj v obchodě natrefíte, nezapomeňte ho přihodit do košíku. Skvěle si pochutnáte a zároveň uděláte i něco pro své zdraví. Mangold je totiž nadupaný mikroživinami.

26.4.2023

Okenní parapet jako zahrádka. Co můžete pěstovat v bytě a jak na to?

Domácí pěstování bylin je rozšířené. Věděli jste ale o tom, že doma můžete pěstovat i ovoce, zeleninu nebo dokonce houby? Ukážeme vám jak na domácí pěstování, abyste sklízeli bohatou úrodu. Plody budou chutnější a za zlomek ceny, než byste je pořídili v obchodě.

Růžičková kapusta: Z přehlížené Popelky královnou zdravé kuchyně

Podceňovaná, ba nezřídka nenáviděná. Zapomeňte nyní na rozvařené vybledlé blátíčko ze školních jídelen. Tuto košťálovou zeleninu lze připravit chutně. Roztomilé růžičky jsou navíc plné vlákniny a vitamínů. A zelené zdraví na talíři vám dokonce pomůže i při hubnutí.

14.3.2023