Klíčové slovo „skořice“

Hřejivá skořice: Jídlu vdechne novou chuťovou dimenzi

Skořice je mezi ostatním kořením tak trochu jako vznešená dáma. Její sladká dřevitá chuť a pronikavá vůně dodá moučníkům a dezertům luxusní nádech. A kouzlit dokáže nejenom s našimi chuťovými pohárky, ale dokonce i se zdravím. Poradí si mimo se zvýšenou hladinou cukru v krvi.

5.4.2023

Jak na ochucené cukry: Snadno je připravíte i sami doma!

Dokonce i úplně obyčejný cukr můžete proměnit v úchvatnou a voňavou kulinářskou delikatesu. Nepotřebujete k tomu navíc žádné speciální dovednosti ani ingredience. Domácí ochucené cukry lze připravit velice jednoduše a prakticky během chviličky. Výsledek vás přesto nadchne. Ochucený cukr je vynikající nejenom pro přípravu moučníků a dezertů, ale hodí se také do kávy nebo k občasnému mlsání.

9.6.2022

Lék na neduhy najdete v blízkosti sporáku. Sáhněte po koření

Že se chutný pokrm neobjede bez voňavého koření není překvapení. Po koření ale můžete sáhnout i ve chvíli, kdy vás trápí nějaká nemoc nebo obtíž. Běžné druhy koření jsou účinným přírodním lékem.

5 netradičních způsobů, jak využít skořicové tyčinky

Vůně skořice pohladí mysl i duši, a navíc vytvoří pohodovou atmosféru v každé domácnosti. Většinou se s ní setkáváme v mleté podobě při vaření a pečení. My jsme pro vás připravili 5 tipů na to, jak využít skořicové tyčinky jinak než jen při vaření. Zjistíte, jaké druhy skořice na českém trhu můžete najít a v čem se liší a nezapomněli jsme ani na inspiraci ve formě receptů, kterou najdete na konci článku.

25.11.2020