Klíčové slovo „borůvky“

TOP 15 potravin pro posílení imunity

Imunitní systém je důležitý obranný štít, který naše tělo chrání před škodlivými vlivy včetně virů, bakterií a dalších patogenů. Aby ale dobře fungoval a byl účinnou prevencí nemocí, je třeba o něj řádně pečovat. Posílit ho může i změna v jídelníčku. Které potraviny by v něm neměly chybět?

25.12.2022

4 báječné tipy, jak zpracovat borůvky v kuchyni

Borůvková sezóna je relativně krátká, a proto je třeba si toto lahodné a zdravé lesní ovoce náležitě vychutnat. A pokud si toužíte tmavomodré plody dosyta užít nejenom v létě, můžete vyzkoušet některý z následujících tipů, jak borůvky šikovně zpracovat, aby vydržely po celý rok.

16.8.2022

Borůvky a brusinky vyčistí krev. Které další potraviny to umí?

Zařadit do jídelníčku pravidelně potraviny na pročištění krve je nejlepší prevencí před infarktem a mrtvicí. Většinu z nich máte v lednici nebo ve spíži. Které potraviny pomáhají pročistit krev?

Čím nakrmit mysl? Seznamte se s potravinami proti zapomínání

O zdraví organizmu se náležitě staráme. Staráme se dostatečně i o správné fungování mozku? Jak je možné, že už po třicátém roce zapomínáme? Proč jsme nesoustředění a nervózní? Odpovědí je váš jídelníček. Seznamte se s potravinami, které vyživují mozek.