Klíčové slovo „snídaně“

Snídaňové kaše zahřejí, zasytí a sníží cholesterol

Vydatná snídaně je nejlepším startem dne. Měla by obsahovat zdroj komplexních sacharidů, bílkoviny a kvalitní tuky. Zmíněné požadavky výborně splňují různé snídaňové kaše. Naučte se je připravovat, nebudou vás dopoledne trápit chutě na sladkosti. Vyzkoušet můžete stovky variací.

Snídaňový sendvič: Kreativní alternativa nudných cereálií

Dva plátky pečiva s rozmanitou náplní mezi nimi. Ze zdánlivě obyčejného jídla můžete vykouzlit chutnou, plnohodnotnou a zdravou snídani, která skvěle zasytí a dodá energii do nového dne. Příprava snídaňového sendviče je navíc jednoduchá a rychlá. A pokud po ránu i tak nestíháte, jednoduše se můžete do sendviče zakousnout při cestě do práce.

7.7.2023

Připravte si domácí müsli. Zdravé, levné a vždy při ruce

Müsli je synonymem zdravé snídaně, bohužel v obchodech můžete snadno sáhnout vedle a snídat produkt plný cukru, stabilizátorů a umělých dochucovadel. Jistě vás potěší zpráva, že si zásobu výborného müsli můžete připravit doma. Přinášíme tipy a recepty na domácí müsli.

Křupavá granola: Ideální snídaně i chutná svačinka na cesty

Granola je sladkou a chutnou cereální snídaní, která potěší mlsný jazýček dětí i dospělých. Kromě toho skvěle zasytí, je nutričně bohatá a můžete si ji snadno připravit do zásoby. Pro své vlastnosti se perfektně hodí také jako vydatná svačinka, kterou lze přibalit s sebou kamkoliv na cesty či na výlet.

28.8.2022

Snídaně je základ dne. Jsou ale potraviny, které ubližují

Snídaně je důležitým začátkem dne. Dodá vám energii, budete lépe soustředění, a dokonce u vás, dle výzkumů, poklesne riziko obezity. Přesto není snídaně jako snídaně a jsou potraviny, které zažívacímu traktu mohou po ránu uškodit. Čemu se k snídani vyhnout?