Klíčové slovo „cibule“

Flavonoidy: Objevte skryté hrdiny ve svém jídelníčku

Co mají společného citrusy, lesní ovoce, pohanka a zelený čaj? Pokud si je budete dopřávat pravidelně, podpoříte svou paměť, imunitu i srdce. V článku prozradíme také další bohaté zdroje flavonoidů a jejich prospěšné vlastnosti pro lidské zdraví.

30.6.2023

Některá cibule je česnekem, česnek je vlastně pórkem. Vyznáte se v druzích cibule a česneku?

Na otázku, jaké znáte druhy cibule, by většina odpověděla: žlutá, červená a lahůdková. Ještě horší je obecné povědomí o druzích česneku. Ten mnozí dokáží rozlišit jen na český a čínský. Jaké jsou druhy cibule a česneku a která kuchyňská úprava je pro konkrétní druh vhodná?

Dobrota na party či i k televizi? Sáhněte po cibuli!

Připravte svým přátelům netradiční cibulové pohoštění, které potěší jejich chuťové pohárky. Kromě oblíbených cibulových kroužků můžete cibuli hodit na gril, naplnit ji lahodnou směsí nebo z ní vykouzlit dip, který dodá obyčejným chipsům nový rozměr.

22.5.2023

Uklízíme nákup aneb co nepatří do lednice

Nakoupit, doma následně všechny potraviny vybalit z tašek a některé z nich pečlivě uložit do chladného prostředí lednice. Jste si ale jistí, že do lednice ukládáte pouze ty potraviny, které tam opravdu patří?

24.2.2022

Královnu kuchyně cibuli využijete při vaření i jako lék

Králem květin je špenát a královnou kuchyně cibule. Po cibuli sáhneme téměř při každém vaření. Seznamte se s různými druhy cibule, jejich použitím v kuchyni i méně známým využitím cibule při léčbě.