Karbanátky ze sladkých brambor a tuňáka po Thajsku

Ingredience

    • nebo

Na ozdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oloupejte batáty, nakrájejte na kostičky a dejte vařit, dokud nejsou uvařené (přibližně 15 minut).
2.
V míse smíchejte tuňáka zbaveného šťávy, jarní cibulku, šťávu z limetky, sojovou omáčku, drcené chilli, prolisovaný česnek, strouhanku, koriandr a pepř.
3.
Jakmile budou brambory uvařené, slijte vodu, rozmačkejte a rozložte na plech, aby rychleji zchladly.
4.
Až budou brambory chladné natolik, abyste je mohli zpracovat rukama, přidejte je do mísy s tuňákem a kořením a rukama pořádně promíchejte. Poté vytvořte karbanátky (2 na jednu porci).
5.
Rozehřejte olej ve větší pánvi na nízkou teplotu a pomalu karbanátky osmahněte 4-5 minut z každé strany. Při obracení dávejte pozor, aby se nerozpadly.
6.
Servírujte ozdobené koriandrem a kouskem citronu. Vhodnou přílohou je zeleninový salát nebo zeleninová obloha.

Od: BunTom, 27.12.2017

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 50 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 51 Kč
Kategorie: hlavní chod, asijská, ryba

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
469.69 kcal
Protein
47.98 g
Sacharidy
z toho cukr
63.60 g
8.66 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.60 g
0.45 g

Detailní rozpis podle ingrediencí