Karbanátky ze sladkých brambor a tuňáka po Thajsku

Ingredience (3 x porce)

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Oloupejte batáty, nakrájejte na kostičky a dejte vařit, dokud nejsou uvařené (přibližně 15 minut).
  2. V míse smíchejte tuňáka zbaveného šťávy, jarní cibulku, šťávu z limetky, sojovou omáčku, drcené chilli, prolisovaný česnek, strouhanku, koriandr a pepř.
  3. Jakmile budou brambory uvařené, slijte vodu, rozmačkejte a rozložte na plech, aby rychleji zchladly.
  4. Až budou brambory chladné natolik, abyste je mohli zpracovat rukama, přidejte je do mísy s tuňákem a kořením a rukama pořádně promíchejte. Poté vytvořte karbanátky (2 na jednu porci).
  5. Rozehřejte olej ve větší pánvi na nízkou teplotu a pomalu karbanátky osmahněte 4-5 minut z každé strany. Při obracení dávejte pozor, aby se nerozpadly.
  6. Servírujte ozdobené koriandrem a kouskem citronu. Vhodnou přílohou je zeleninový salát nebo zeleninová obloha.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 389.72 kcal | Protein: 26.47 g | Sacharidy: 54.03 g | z toho cukr: 10.59 g | Tuk: 3.84 g | z toho nas. MK: 1.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/576-karbanatky-ze-sladkych-brambor-a-tunaka-po-thajsku