Karbanátky ze sladkých brambor a tuňáka po Thajsku
Ingredience (3 x porce)
nebo
Na ozdobení
Postup přípravy
Oloupejte batáty, nakrájejte na kostičky a dejte vařit, dokud nejsou uvařené (přibližně 15 minut).
V míse smíchejte tuňáka zbaveného šťávy, jarní cibulku, šťávu z limetky, sojovou omáčku, drcené chilli, prolisovaný česnek, strouhanku, koriandr a pepř.
Jakmile budou brambory uvařené, slijte vodu, rozmačkejte a rozložte na plech, aby rychleji zchladly.
Až budou brambory chladné natolik, abyste je mohli zpracovat rukama, přidejte je do mísy s tuňákem a kořením a rukama pořádně promíchejte. Poté vytvořte karbanátky (2 na jednu porci).
Rozehřejte olej ve větší pánvi na nízkou teplotu a pomalu karbanátky osmahněte 4-5 minut z každé strany. Při obracení dávejte pozor, aby se nerozpadly.
Servírujte ozdobené koriandrem a kouskem citronu. Vhodnou přílohou je zeleninový salát nebo zeleninová obloha.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 389.72 kcal |
Protein: 26.47 g |
Sacharidy: 54.03 g |
z toho cukr: 10.59 g |
Tuk: 3.84 g |
z toho nas. MK: 1.92 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/576-karbanatky-ze-sladkych-brambor-a-tunaka-po-thajsku