Rukolová polévka
Rukolová polévka je svěží a chutný pokrm, který spojuje jemnou chuť brambor s pikantní rukolou. Díky smetaně je polévka krásně krémová, a muškátový oříšek jí dodá příjemnou vůni. Je to ideální jídlo pro chladné dny, kdy máte chuť na něco lehkého, ale s bohatou chutí. Servírovaná s trochou zakysané smetany se stává skvostným pokrmem na každou příležitost.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    V hrnci rozpustíme máslo a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí.
                2.
                    Zalijeme cibuli bílým vínem a necháme ho zcela odpařit.
                3.
                    Na kostičky nakrájíme brambory a přidáme je do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou.
                4.
                    Když jsou brambory měkké, přilijeme smetanu ke šlehání.
                5.
                    Do polévky přidáme rukolu (několik lístků si necháme na ozdobu) a necháme 2 minuty povařit.
                6.
                    Odstavíme hrnec z plotny a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
                7.
                    Dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
                8.
                    Polévku podáváme s ozdobou z rukoly a zakysanou smetanou.  Dobrou chuť! :-)
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 283.11 kcal | 
| Protein | 4.35 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 19.18 g 4.53 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 18.81 g 11.65 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

