Gorgonzolové sušenky
Gorgonzolové sušenky s mletými ořechy a semínky jsou perfektním slaným pohoštěním, které zaujme svou výraznou sýrovou chutí a křupavou texturou. Jsou ideální ke sklence vína nebo jako originální snack pro hosty.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Do mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme rozpuštěnou Heru, lžíci zakysané smetany a rozdrobíme gorgonzolu. Přidáme vejce a vše začneme zpracovávat do těsta.
                2.
                    K základní směsi přidáme vegetu, pálivou papriku, mleté ořechy a obě semínka (lněná a slunečnicová). Vše důkladně promícháme, aby se ingredience rovnoměrně propojily.
                3.
                    Těsto hněteme, dokud není hladké a kompaktní. Poté jej zabalíme do fólie a necháme v lednici odpočinout přibližně 20 minut.
                4.
                    Odpočinuté těsto rozválíme na tenčí plát (cca 5 mm) a vykrajujeme sušenky libovolného tvaru.
                5.
                    Sušenky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10–12 minut, dokud nejsou zlatavé.
                6.
                    Po vychladnutí jsou gorgonzolové sušenky připravené k servírování.  Dobrou chuť! :-)
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                351.64 kcal  | 
            
Protein  | 
                8.76 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     25.77 g 
                    0.52 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     23.17 g 
                    9.08 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



