Těstoviny s rajčatovo-bazalkovou omáčkou a burrata

Těstoviny s rajčatovo-bazalkovou omáčkou a burattou jsou klasikou italské kuchyně, která v sobě spojuje jednoduchost přípravy s bohatou chutí. Tento recept je ideální především pro letní večery, kdy chcete na stůl kouzlit něco lehkého, ale zároveň chutného.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na středně silném ohni zahřejeme v hluboké pánvi olivový olej. Přidáme nasekaný česnek a restujeme krátce, aby se nezbarvil, jen dokud nezačne vonět.
2.
Přidáme rajčata, sůl, pepř a cukr. Necháme vařit na mírném ohni asi 10 – 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Průběžně promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a odstavíme z ohně.
3.
Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a přidáme těstoviny. Vaříme dle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Uvařené těstoviny scedíme.
4.
Těstoviny naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou, posypeme lístky čerstvé bazalky a navrch přidáme burratu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 10.5.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 25 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
902.88 kcal
Protein
36.57 g
Sacharidy
z toho cukr
103.35 g
10.56 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.40 g
17.66 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama