Dortový korpus

Jednoduchý dortový korpus, který se vám zaručeně podaří. Můžete ho plnit krémy, zdobit čokoládou, čerstvým ovocem, potřít marmeládou nebo čímkoliv, co máte rádi.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce si oddělíme, žloutky od bílků. Bílky vložíme do mísy a společně s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu.
2.
Do sněhu po částech přiléváme olej, žloutky a postupně šleháme.
3.
Po částech přidáváme mouku a vytvoříme těsto.
4.
Dortovou formu si podle potřeby vymažeme máslem a těsto do ní nalijeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů a pečeme zhruba 45-50 minut.
5.
Po upečení necháme vychladnout. Korpus můžeme rozřezat na více plátů, potírat krémem a zdobit ovocem, čokoládou apod.

Od: Petuler, 29.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
3,085.55 kcal
Protein
59.11 g
Sacharidy
z toho cukr
435.88 g
251.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
121.32 g
27.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama