Dortový korpus

Jednoduchý dortový korpus, který se vám zaručeně podaří. Můžete ho plnit krémy, zdobit čokoládou, čerstvým ovocem, potřít marmeládou nebo čímkoliv, co máte rádi.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce si oddělíme, žloutky od bílků. Bílky vložíme do mísy a společně s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu.
  2. Do sněhu po částech přiléváme olej, žloutky a postupně šleháme.
  3. Po částech přidáváme mouku a vytvoříme těsto.
  4. Dortovou formu si podle potřeby vymažeme máslem a těsto do ní nalijeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů a pečeme zhruba 45-50 minut.
  5. Po upečení necháme vychladnout. Korpus můžeme rozřezat na více plátů, potírat krémem a zdobit ovocem, čokoládou apod.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 3,085.55 kcal | Protein: 59.11 g | Sacharidy: 435.88 g | z toho cukr: 251.16 g | Tuk: 121.32 g | z toho nas. MK: 27.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3978-dortovy-korpus