Jednoduchý dortový korpus, který se vám zaručeně podaří. Můžete ho plnit krémy, zdobit čokoládou, čerstvým ovocem, potřít marmeládou nebo čímkoliv, co máte rádi.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Vejce si oddělíme, žloutky od bílků. Bílky vložíme do mísy a společně s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu.
Do sněhu po částech přiléváme olej, žloutky a postupně šleháme.
Po částech přidáváme mouku a vytvoříme těsto.
Dortovou formu si podle potřeby vymažeme máslem a těsto do ní nalijeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů a pečeme zhruba 45-50 minut.
Po upečení necháme vychladnout. Korpus můžeme rozřezat na více plátů, potírat krémem a zdobit ovocem, čokoládou apod.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 3,085.55 kcal |
Protein: 59.11 g |
Sacharidy: 435.88 g |
z toho cukr: 251.16 g |
Tuk: 121.32 g |
z toho nas. MK: 27.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3978-dortovy-korpus