Rychlé kotlety s rajčaty z tlakového hrnce

Kotlety se perfektně upravují dušením, maso není nikdy suché. Pokud si vezmete na pomoc tlakový hrnec, budete mít kotlety měkké už za 30 minut. Výborná a chutná rychlovka k večeři, když není času nazbyt. Jako příloha se hodí těstoviny.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové kotlety jen mírně naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. V tlakovém hrnci rozehřejeme lžíci sádla a kotlety krátce restujeme z obou stran. Zalijeme pasírovanými rajčaty.
2.
Přidáme trochu vody, nemusí to být 1 hrnek, záleží na šířce tlakového hrnce, aby kotlety byly zcela ponořeny.
3.
Přidáme bazalku, provensálské koření, sůl a pepř. Vaříme pod tlakem 30 minut.
4.
Vyjmeme maso a připravíme omáčku. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, vmícháme 2 lžíce mouky a necháme zrůžovět. Zaléváme omáčkou, rozmícháme.
5.
Dochutíme cukrem, solí, můžeme přidat špetku chilli. Nakonec vmícháme smetanu a hned vypneme. Do omáčky vrátíme plátky masa a necháme prohřát.

Od: Ráďa 78, 14.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
45 min vaření
50 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 38 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
445.01 kcal
Protein
37.49 g
Sacharidy
z toho cukr
10.82 g
6.20 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.11 g
13.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama