Kotlety se perfektně upravují dušením, maso není nikdy suché. Pokud si vezmete na pomoc tlakový hrnec, budete mít kotlety měkké už za 30 minut. Výborná a chutná rychlovka k večeři, když není času nazbyt. Jako příloha se hodí těstoviny.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Vepřové kotlety jen mírně naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. V tlakovém hrnci rozehřejeme lžíci sádla a kotlety krátce restujeme z obou stran. Zalijeme pasírovanými rajčaty.
Přidáme trochu vody, nemusí to být 1 hrnek, záleží na šířce tlakového hrnce, aby kotlety byly zcela ponořeny.
Přidáme bazalku, provensálské koření, sůl a pepř. Vaříme pod tlakem 30 minut.
Vyjmeme maso a připravíme omáčku. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, vmícháme 2 lžíce mouky a necháme zrůžovět. Zaléváme omáčkou, rozmícháme.
Dochutíme cukrem, solí, můžeme přidat špetku chilli. Nakonec vmícháme smetanu a hned vypneme. Do omáčky vrátíme plátky masa a necháme prohřát.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 445.01 kcal |
Protein: 37.49 g |
Sacharidy: 10.82 g |
z toho cukr: 6.20 g |
Tuk: 28.11 g |
z toho nas. MK: 13.64 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3797-rychle-kotlety-s-rajcaty-z-tlakoveho-hrnce