Domácí hummus
Hummus je lahodný a zdravý pomazánkový dip, který pochází z Blízkého východu. V tomto receptu se dozvíte, jak snadno a rychle připravit skvělý domácí hummus, který můžete podávat k zelenině, chlebu nebo jako součást hlavního jídla.
Reklama
Postup přípravy
1.
Nejprve si v mixéru (sekáček na ořechy je ideální) nebo v míse smícháme tahini a šťávu z citronu.
2.
Poté přidáme olivový olej, česnek, římský kmín a trošku soli.
3.
Nakonec přidáme oloupanou cizrnu a část vody. Mixujeme a pomalu přidáváme vodu do požadované krémové konzistence. Přimícháme trochu mleté papriky.
4.
Přisolíme dle chuti a podáváme zakápnuté olivovým olejem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
279.11 kcal |
Protein |
10.05 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
21.69 g
5.08 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.25 g
1.76 g
|
Reklama
Reklama